LHL Vennesla arrangerte busstur til Lista

LHL Vennesla arrangerte busstur onsdag 15. juni 22. 47 personer steg på bussen i Vennesla og satte kursen vestover mot Lista.

Etter en noe kronglete omkjøring via spangereid ankom vi en time for sent Farsund fjordhotell der vi skulle spise lunsj og plukke opp guiden.

Etter en noe rask lunsj der vi fikk servert en nyyydelig fiskesuppe og fromasj til dessert, småsprang vi til bussen og fortsatte ferden ut til Lista fyr godt hjulpet av en snakkesalig guide.

Deltagerne fikk en liten omvisning rundt fyret, men grunnet filminnspilling så kunne vi ikke komme opp i selve tårnet.

Etter en kort svipp med bussen så kom vi oss opp til Nordberg fort der guiden vår, vekteren Elin tok oss med på en spasertur rundt området, der vi fikk sett skyttergraver og kanonstillinger. Det ble også en tur inn i baren/messa som tyskerne hadde laget. 

Deretter bar den inn i bussen igjen og etter en kort kjøretur var vi i Vanse der amcar klubben stilte opp med noen dollarglis for vår skyld.

Vi fikk oss ett besøk inn i den amerikanskinspirerte butikken Trunken, der vi kunne kjøpe alt fra amerikansk godteri, via duftlys og disney juletrrepynt til prikkete «swingkjoler». Ett besøk på Larsens bakery ble det også tid til for noen, mens noen bilinteresserte tok seg en prat med medlemmene i amcar klubben.

Via brooklyn Square kunne vi nyte synet av Brooklyn bridge i Vanse på vei tilbake til bussen.

Så var det på tide å vende snuten hjemover igjen og i nærheten av Farsund fjordhotell satte vi av en nesten tårevåt guide som ikke hadde lyst å forlate oss. (Guiden var forresten en av to gjenværende vektere i Norge.) Etter å ha vinket farvel til Vekteren satte vi kursen mot Spiseriet på Vigeland. Spiseriet serverte oss noen store porsjoner  med deilig stek til middag og karamellpudding til dessert. Her fikk vi slappet ordentlig av, da ruteplanen for lengst var kjørt inn igjen. 

Gode og mette tok vi fatt på siste del av bussturen og steg av bussen i Vennesla rundt kl. 21

Styret håper alle hadde en riktig fin tur!